Varför värmepump

Ekonomi, miljö och ökad konkurrenskraft är tre konkreta anledningar till varför värmepumpen är ett bra val för uppvärmning av företag och industri.

 • Se film
 • Mer info
 • Besparingskalkyl
 • Referenser

Varför välja värmepump för uppvärmning

De sammantagna fördelarna med en modern värmepumpslösning för uppvärmning av företagslokaler och industrilokaler är flera och de ger omedelbar effekt. Du märker skillnaden från dag ett; Energiförbrukningen sjunker, kostnaden minskar, inomhustemperaturen blir mer konstant och luftspridningen mellan golv och tak blir jämnare. Påverkan på miljön minskar vilket är till fördel för alla och ökar konkurrensförmågan jämfört med andra som inte kan leva upp till sina kunder ökade miljökrav.

Hem » Uppvärmning » Uppvärmning – Varför värmepump

Därför skall du välja värmepump

 • Orange blomma
  Stora pengar att spara med värmepump i företagslokaler

  Hur kan det bli så mycket billigare med en värmepumpslösning i företags- och industrilokaler jämfört med t ex en elpanna, direktverkande el eller fjärrvärme?

 • Röd gul Dahlia
  Industriella värmepumpar anpassade för företag

  Industriella värmepumpar har högre kapacitet, är robusta och framtagna för att tåla industri- och företagsmiljöer. Samtidigt som energiförbrukningen sjunker.

 • Röd dahlia
  Värme på vintern och kyla på sommaren

  Många lokaler är kalla på vintern och för varma på sommaren. Rätt värmepumpslösning ger ett behagligt inomhusklimat året runt.

Därför är värmepumpen rätt lösning för uppvärmning

De flesta företag vill sänka sina kostnader och uppvärmning är ofta en stor post i budgeten. Värmepumpar anpassade för företags- och industrilokaler använder modern teknik för att skapa värme. I grunden finns en strategi där den sänkta energiförbrukningen sänker kostnaden för uppvärmning och hjälper till att bidra till minskade koldioxidutsläpp, som vi ju alla vet, påverkar vår miljö. Alltså är värmepumpen – en källa för uppvärmning som är både ekonomisk och hållbar för miljön.

Anpassad för företags- och industrilokaler

Värmepumpar som uppvärmningskälla är inte lika vanligt förekommande på företag och inom industrin som i privata bostäder. Fortfarande är el, olja och gas bland de vanligaste energikällorna för uppvärmning i företagslokaler. Det kan bero på okunskap och om hur effektiv en företagsanpassad värmepumpslösning egentligen är. Industriella värmepumpar är framtagna för att monteras i industrimiljö, har högre kapacitet än villapumpar, är mer robust byggda.

Sänkta kostnader för uppvärmning

Moderna värmepumpar ger ifrån sig  mer än fem gånger så mycket energi mot vad de förbrukar. Rätt dimensionerad och placerad sänker värmepumpslösningen energikostnaden med upp med mellan 50 och 70%.  Betala för 1 kW och du får 5 kW.

Skillnad från första dagen

Redan första dagen börjar fördelarna att märkas i stort och i smått;

Energiförbrukningen sjunker
Kostnaden för uppvärmning minskar
Inomhustemperaturen blir mer konstant och arbetsklimatet bättre
Luftspridning av värme eller kyla mellan golv och tak blir jämnare
Minskade koldioxidutsläpp
Minskad påverkan på miljön
Värme från värmepump räknas som förnybar energi

Värme på vintern och kyla på sommaren

Många lokaler har kallt på vintern och varmt på sommaren. Ofta med dålig arbetsmiljö och sänkt prestation som följd. Rätt dimensionerad och placerad ger värmepumpen lösningen på detta och skapar ett behagligt inomhusklimat året runt.

Utrymme för investeringar och en konkurrensfördel

Sänkta uppvärmningskostnader kan ge utrymme för nya företagsinvesteringar och hjälpa till att uppfylla kundernas ökade miljökrav. Redan nu kräver stora företag av sina leverantörer att de följer deras uppsatta miljökrav för att få fortsätta leverera produkter och tjänster. Fler och fler branscher och företag följer efter.

En värmepumpslösning kan alltså öka företagets konkurrensförmåga och du ligger steget före dina branschkollegor.

Kontakta oss, så berättar vi mer om varför värmepumpen är rätt för uppvärmning i företags- och industrilokaler.

Mer om värmepumpar

Varför värmepump

Varför skall du byta uppvärmningssystem till värmepump?

Fördelar & Nackdelar

Det finns många fördelar med värmepump. Finns det några nackdelar?

Kalkylator på skrivbord

Besparing & Ekonomi

Redan från dag ett minskar energiförbrukningen och du börjar spara pengar.

Slingrande väg i havreåker

Miljön

Dags att byta till miljövänlig och energisnål uppvärmning.

Typ av lokal

Fungerar det att värma upp just mitt företags lokaler med värmepump?

Viktigt att tänka på

Råd, tips och information om vad du bör tänka på när du väljer uppvärmningssystem.