Norje smidesfabrik thomas-nilsson-300x300

"- En av de bästa investeringar som gjorts hos oss!"

THOMAS NILSSON
Stf VD NORJE SMIDESFABRIK, SÖLVESBORG

Metallindustri
Varmvattenpanna i panncentral

Norje smidesfabrik AB

Tillverkar och utvecklar redskap för entreprenad, lantbruk och industri.

Fakta:

Varmvattenpanna i panncentral

Totalentreprenör: Vuab
Panna: Herz Firematic
Effekt: 300 kW
Silo: Mafa 27,5 m3
Tidigare oljebehov: 35 m3 olja
Minskade CO2-utsläpp: 93 ton per år
Förnybart bränsle: 56 ton pellets per år
Driftsatt: 2016

Norjes-Smidesfabrik-Webb-600x400-px

Norje Smidesfabrik AB tillverkar och utvecklar redskap för hjullastare, traktorer, kompaktlastare och truckar. Företaget grundades 1943 och erbjuder sina kunder effektiva och robusta redskap av hög kvalitet. Med höga krav på tillverkning och material levereras redskap med styrka och hållbarhet till kunder över hela norra Europa.

Projektet

Utmaningen

Norje Smidesfabrik AB i Sölvesborg värmde tidigare upp 6.000 m2 verkstads- och produktionshallar med en oljepanna, vilket var kostsamt både ur ett ekonomiskt och ett miljömässigt perspektiv. Företaget önskade ersätta den fossila oljan med en effektiv och mer hållbar lösning för att sänka både kostnader och CO2-utsläpp.

Lösningen

Representanter från Norje Smidesfabrik träffade Vuab som räknade och beräknade olika förslag av lösningar för att ersätta oljan. Valet föll till slut på en 300 kW fastbränslepanna som placerades i en fristående panncentral med en tillhörande pelletssilo.

Allt från beställning och transport av panncentral till VVS- och elarbeten koordinerades av VUAB. Färdigställande och intrimning av panncentralen genomfördes utan avbrott i produktionen.

 

Effekt och utfall

Lösningen med en fristående panncentral har medfört en stabil och säker värmekälla till fabriken samtidigt som CO2-utsläppen minskat och kostnaderna sänkts.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Norje smidesfabrik thomas-nilsson-300x300


"- Kvalitet och hållbarhet är A & O för oss och genomsyrar hela vår verksamhet"

Thomas Nilsson, vVD Norje Smidesfabrik

Därför tillverkar och utvecklar vi våra produkter i Sverige. Självklart att också använda pellets från svenska skogar för att värma våra lokaler.

 

Har du också en ånganläggning som behöver förnyas. Hör av dig!