Kontor

Behöver du värma eller kyla dina lokaler? Vi hjälper dig med rätt inomhusklimat.

Värme och luftkonditionering på kontoret

I de flesta kontorsrum och kontorslokaler finns behov av värme på vintern och luftkonditionering/kyla på sommaren. I vissa fall är behovet endast värme eller kyla och i andra fall både och.

Oavsett det primära behovet finns värmepumpslösningar som ser till att kontorslokalen har ett jämnt och skönt inomhusklimat året om samtidigt som kostnaden för uppvärmning sänks ordentligt. Om det är en stor lokal med kontorslandskap eller små kontorsrum för en eller två personer har ingen betydelse.

Värmepumpen sänker uppvärmningskostnaden

En värmepump förbrukar endast 1 kW och ger upp till 7 kW i värme tillbaka. Med en modern och effektiv värmepumpslösning sparar du 50-70% av din uppvärmningskostnad och blir samtidigt fossilfri om du idag värmer upp lokalerna med olja eller gas.

Luftkonditionering ökar effektivitet och trivsel

Att ha rätt temperatur inomhus är avgörande för att kunna prestera på topp. Redan vid 26°C sjunker prestationsförmågan ordentligt för både människor och teknisk utrustning. Ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att åtgärda detta är att använda värmepumpen som luftkonditionering för att kyla ner lokalen under varma dagar och perioder.

Värme- och kylbehovsanalys för rätt dimensionering

För att skapa det inomhusklimat på kontoret som efterfrågas behövs en värme- och kylbehovsanalys tas fram. Den görs alltid på plats. Tillsammans med analysen, vår kunskap och erfarenhet presenterar vi en värmepumpslösning som uppfyller dina krav och behov samt på låg driftkostnad och hög besparing.

Kontakta oss för rådgivning eller lösningsförslag

6 saker att tänka på:

Antal personer som vistas i lokalen
Sitter du still eller rör du dig
Finns teknisk utrustning som alstrar värme
Gassar solen in genom fönstren
Stannar värmen/kylan på golvet, i taket eller intill elementet
Vilket är behovet när det är som varmast eller kallast utomhu

Byt till värmepump när du vill:

Sänka kostnaden för uppvärmning med 50-70%
Kyla ner lokalen
Få bättre och jämnare inomhusklimat
Ha nöjda medarbetare och kunder
Minska miljöpåverkan - sluta använda fossilt bränsle för uppvärmning