Klinik

Behöver du värma eller kyla dina lokaler? Vi hjälper dig med rätt inomhusklimat.

Behaglig temperatur i behandlingsrummet

Ett skönt och behaglig inomhusklimat på kliniken kan vara avgörande för att en behandling skall kunna genomföras så bra som möjligt för både behandlare och klient. Är det för varmt i behandlingsrummet eller i väntrummet finns risk att koncentrationsförmågan går ner och klienten inte blir helt nöjd. Rätt inomhustemperatur är bra för både människor och teknisk utrustning. Behovet av värme och kyla kan variera över tid och om det är sommar eller vinter ute.

Luftkonditionering ökar välbefinnandet

Att ha rätt temperatur inomhus är avgörande för att både gäster och personal skall må bra. Ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att åtgärda detta är att använda värmepumpen som luftkonditionering och kyla ner lokalen när behov finns. Med rätt dimensionering och placering kyler luftkonditionering kostnadseffektivt ner lokalen.

Värmepumpen sänker uppvärmningskostnaden

Med en modern och effektiv värmepumpslösning sparar du 50-70% av din uppvärmningskostnad och blir samtidigt fossilfri om du idag värmer upp lokalerna med olja eller gas. En värmepump förbrukar endast 1 kW och ger upp till 7 kW i värme tillbaka.

Värme- och kylbehovsberäkning för rätt dimensionering

För att uppnå det inomhusklimat som efterfrågas i lokalen tas en värme- och kylbehovsberäkning fram. Den görs alltid på plats. Tillsammans med resultatet av beräkningen, vår kunskap och erfarenhet presenterar vi en värmepumpslösning som uppfyller dina krav och behov ihop med så låg driftkostnad och hög besparing som möjligt.

Kontakta oss för rådgivning eller lösningsförslag

För att hålla rätt inomhustemperatur på kliniken behövs en klimatlösning som förser lokalen med värme eller kyla efter behov. Med en värmepumpslösning är det enkelt att skapa ett bra inomhusklimat för alla. Med hjälp av en värme- och kylbehovsanalys – som görs på plats för att förstå förutsättningarna korrekt – och tillsammans med vår kunskap och erfarenhet rekommenderar och installerar vi en värmepumpslösning och som uppfyller kraven och behoven på inomhustemperatur och ev besparing.

6 saker att tänka på:

Antal personer som vistas i lokalen
Sitter du still eller rör du dig
Finns teknisk utrustning som alstrar värme
Gassar solen in genom fönstren
Stannar värmen/kylan på golvet, i taket eller intill elementet
Vilket är behovet när det är som varmast eller kallast utomhu

Byt till värmepump när du vill:

Sänka kostnaden för uppvärmning med 50-70%
Kyla ner lokalen
Få bättre och jämnare inomhusklimat
Ha nöjda medarbetare och kunder
Minska miljöpåverkan - sluta använda fossilt bränsle för uppvärmning