Hotell

Behöver du värma eller kyla dina lokaler? Vi hjälper dig med rätt inomhusklimat.

Nöjda gäster med rätt inomhustemperatur

En behaglig inomhusmiljö och inomhustemperatur är ofta avgörande när vi bor på hotell, besöker en restaurang eller bar. Det får inte vara för varmt eller för kallt. Att kunna erbjuda ett behagligt och skönt inomhusklimat bidrar till att personalen mår och presterar bättre och framför allt till besökarnas välbefinnande, vilket resulterar i nöjda kunder som återkommer och rekommenderar etablissemanget. Oavsett om det är en stor restaurang med plats för många gäster eller en mindre bar är behovet av att kunna kyla eller värma lokalen detsamma.  En värmepumpslösning kan erbjuda luftkonditionering och uppvärmning i en och samma lösning.

Luftkonditionering ökar välbefinnandet

Att ha rätt temperatur inomhus är avgörande för att både gäster och personal skall må bra. Ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att åtgärda detta är att använda värmepumpen som luftkonditionering och kyla ner lokalen när behov finns. Med rätt dimensionering och placering kyler luftkonditionering kostnadseffektivt ner lokalen.

Värmepumpen sänker uppvärmningskostnaden

Med en modern och effektiv värmepumpslösning sparar du 50-70% av din uppvärmningskostnad och blir samtidigt fossilfri om du idag värmer upp lokalerna med olja eller gas. En värmepump förbrukar endast 1 kW och ger upp till 7 kW i värme tillbaka.

Värme- och kylbehovsberäkning för rätt dimensionering

För att uppnå det inomhusklimat som efterfrågas i lokalen tas en värme- och kylbehovsberäkning fram. Den görs alltid på plats. Tillsammans med resultatet av beräkningen, vår kunskap och erfarenhet presenterar vi en värmepumpslösning som uppfyller dina krav och behov ihop med så låg driftkostnad och hög besparing som möjligt.

Kontakta oss för rådgivning eller lösningsförslag

6 saker att tänka på:

Antal personer som vistas i lokalen
Sitter du still eller rör du dig
Finns teknisk utrustning som alstrar värme
Gassar solen in genom fönstren
Stannar värmen/kylan på golvet, i taket eller intill elementet
Vilket är behovet när det är som varmast eller kallast utomhu

Byt till värmepump när du vill:

Sänka kostnaden för uppvärmning med 50-70%
Kyla ner lokalen
Få bättre och jämnare inomhusklimat
Ha nöjda medarbetare och kunder
Minska miljöpåverkan - sluta använda fossilt bränsle för uppvärmning