Pelletspanna till Karolinerskolan, Melleruds Kommun

september 19, 2018

Pelletssilo till Karolinerskolan med lekande barn dekorHär landar den lekande silon! Pelletssilon är utsmyckad för att passa in i skolmiljön.

Det känns fantastiskt att kunna hjälpa Melleruds kommun i sitt miljömål för att bidra till att Sveriges blir världens första fossilfria välfärdsland 2045! Karolinerskolan byter ut oljan mot en helautomatiserad träpelletspanna för uppvärmning och varmvatten.

I och med bytet till fossilfritt bränsle minskar skolan sina  CO2 utsläpp med ca 93% för värme och varmvatten. VUAB har hjälpt kommunen med en totalentreprenad – från bidragsansökan till uppstartad panna i fristående panncentral. Tack vare Naturvårdsverket och Klimatklivet kunde projektet genomföras.

Som kuriosa kan nämnas att det är extra roligt att Karolinerskolan satsar på miljöneutral uppvärmning då skolan har en skidprofil där alla i åk 3 får egen skidutrustning. Här har många kända skidprofiler gått i skolan och Karolinerloppet som är seedningslopp till Vasaloppet går här.

Tags: , , , , , , , ,