JMs Kött och Chark i Harplinge väljer pellets

Det anrika bolaget med endast närproducerade charkprodukter har nu bestämt vem som blir leverantör av deras nya bioenergianläggning, de valde Vuab som totalleverantör av en komplett prefabricerad fjärrövervakad panncentral med en ångpanna om ca 700 kW. Oljan ska bort och en fossilfri ångprocess ska ge företaget ytterligare konkurrenskraft. Saken blir ju inte sämre av att Naturvårdsverket backade upp investeringen via Klimatklivet.


februari 15, 2017
Läs mer

Ello i Lammhult konverterar sin ångprocess till biobränsle

Tillverkaren av ”världens godaste Isterband” Ello i Lammhult har nu tagit ytterligare ett steg mot en koldioxidfri tillverkning då de nu konverterar bort sin oljeeldade ångpanna. Ello valde Vuab som leverantör av den nya, biobränsleeldade ångpannan som levereras komplett i prefabricerad panncentral under våren 2017. – Vuab har medverkat aktivt under hela processen och vi övervägde aldrig någon annan leverantör,


februari 9, 2017
Läs mer

Vuab fixar inomhusklimatet i butiken hos Elgiganten

Elgiganten i Mariestad installerar Mitsubishis ventilationsinterface ihop med 3 st värmepumpar för steglös värme och kyla i ventilationen. En och samma batterikropp för hela butiken sprider både värme och kyla i ventilationskanalerna istället för genom flera inomhusdelar som kan ta plats på väggarna i en butik. Hela fastigheten kommer att vara uppkopplad via internet för övervakning av inomhustemperturer och ev larm.


januari 11, 2017
Läs mer